Je bent hier:
seaworksboat

Donateur van Platform Bio-Economie, hoe overkomt je dat. Als logistiek dienstverlener in ‘natte transport’ is de wereld het werkveld. Natte transport duidt niet op vloeibare zaken maar gaat om transport van ladingen over zee en water in het algemeen. SeaWorks vervoert van origine project- en moeilijke ladingen (vooral die niet in een container passen) van en naar ‘moeilijke’ havens.

Waarom nu biomassa? Een aantal jaren terug is SeaWorks begonnen met het transport van alternatieve brandstoffen o.a. biomassa vanuit Zuid Spanje naar Denemarken en Zweden, elke maand zo’n 8,000mtons losgestort per zeeschip. Dit was de start voor meer biomassa ladingen, bijvoorbeeld houtsnippers vanuit Zuid Afrika en Zuid Amerika naar Europa maar ook biomassa vanuit Noord Afrika voor Ierland/VK, Nederland en Scandinavie. Vanuit deze samenwerkingen kwam de vraag van Komercon of SeaWorks interesse heeft om aan te schuiven bij Platform Bio-economie.

SeaWorks ondeschrijft de stelling van PBE dat samenwerking en kennisdeling belangrijk is voor de ontwikkeling en implementatie van bio-grondstoffen! SeaWorks stelt haar kennis en kunde beschikbaar om de logistiek te verbeteren. Vaak is logistiek een sluitpost in de verkoop van goederen. Echter transport maakt het verschil tussen een goede of een slechte deal! Denk maar aan hogere transportkosten door marktverandering die onbekend zijn voor aflader of ontvanger, brandstofkosten die niet zijn vastgelegd, haven en overslag uitdagingen of laag- of hoogwater op rivieren en niet te vergeten, tijdige afvaarten en transit tijd! Met meer dan 30 jaar ervaring weet SeaWorks de oplossingen voor zulke vragen. Wij horen bij alle klanten dat zij bezig zijn met verduurzamen. Dit geeft druk op alle beschikbare middelen, niet alleen bio brandstoffen (en de grondstoffen) maar ook op type vervoersmodaliteit en wat is de uitstoot van de keten. Wij werken mee om deze uitdagingen het hoofd te bieden in samenwerking met onze klanten. Wij geloven in alternatieve brand- en grondstoffen voor een schoner milieu!

https://www.sea-works.com