Je bent hier:

Meld jouw locatie aan voor de Open Energiedag op zaterdag 21 sept 2024

OPENENERGIEDAG24-met-logos-b

Doet jouw bedrijf/organisatie ook mee met de Open Energiedag op 21 september 2024? De Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE) organiseert deze dag voor het vierde jaar, samen met zes brancheorganisaties. Vorig jaar werd de Open Energiedag geopend door minister Rob Jetten en namen meer dan zevenduizend bezoekers tijdens deze dag een kijkje bij ruim zestig duurzame energieprojecten. Dit jaar worden dat er vast meer. Een breed scala aan energieprojecten, zoals zon- en windparken, aquathermie-, bio-energie, bodemenergie-, geothermie-, isolatie-, warmtepompen- en infrastructuurprojecten kunnen zich aanmelden voor de Open Energiedag. De dag wordt georganiseerd door de NVDE, de Nederlandse Windenergie Associatie (NWEA), HollandSolar, EnergieSamen, Vereniging Warmtepompen, Branchevereniging Bodemenergie, Geothermie Nederland.

Wat is de Open Energiedag?
Duurzame energieprojecten in heel Nederland openen de deuren om mensen kennis te laten maken met de technieken én de mensen achter de energietransitie. Met duurzame energie van eigen bodem maken we Nederland minder afhankelijk van fossiele energie uit het buitenland. Bezoekers varen bijvoorbeeld met een bootje naar een drijvend zonnepark, kijken binnenin een windmolen, horen het verhaal achter de houtsnippers in de biomassacentrale of voelen de warmte van bodemenergie. De belangstelling voor duurzame energie en energiebesparing nam vorig jaar flink toe. De Open Energiedag draagt bij aan begrip en draagvlak voor duurzame energie van eigen bodem. 

Meld je energieproject aan
Wil jij de deuren van jouw energieproject ook openen voor publiek op 21 september 2024? Je kan locaties voor de Open Energiedag aanmelden via het formulier onderaan de webpagina: https://www.daarkrijgjeenergievan.nl/open-energiedag/. De Open Energiedag is niet voor individuele woningen: die passen goed bij de Duurzame Huizenroute.

Praktische informatie
Doet jouw locatie mee aan de Open Energiedag? Dan kun je zelf de dag naar eigen inzicht vormgeven: het precieze programma en de praktische organisatie op de locatie zelf laten we over aan de creativiteit van de organisatoren. Denk aan rondleidingen, presentaties, fietsroutes en meer. Je ontvangt van ons een toolkit met beeldmateriaal om te gebruiken in de eigen on- en offline communicatie en een voorbeeldpersbericht voor de lokale media. De NVDE investeert in landelijke publiciteit voor deze dag. 

De Open Energiedag is onderdeel van de ‘Daar krijg je energie van’-campagne.