Je bent hier:

Nieuwe duurzaamheidseisen ETS bedrijven

co2

In 2022 is het platform actief betrokken geweest bij het tot stand komen bij de nieuwe wet- en regelgeving omtrent het aantonen van duurzaamheid voor ETS-bedrijven. Eind november is de nieuwe wetgeving gepubliceerd in de staatscourant en per 1 januari 2023 zijn de nieuwe eisen ingegaan. We zien door deze ontwikkeling een toename van gecertificeerde partijen in de markt en nieuwe schema’s zoals SURE doen hun intrede. Wel blijkt dat de schema’s elkaar nog niet erkennen en een laatste update uit Europa laat zien dat lang niet alle landen de nieuwe eisen al hebben geïmplementeerd. Hierdoor ontstaat een ongelijk speelveld bij de inkoop van biomassa, een onderwerp wat wij continue onder de aandacht brengen bij beleidsmakers op zowel Nationaal als Europees niveau.