Je bent hier:

Platform Bio-Economie krijgt coördinerende rol in de exportgroep BioEnergy International

haven

Het Platform Bio-Economie heeft sinds 1 juli een coördinerende rol in de verdere ontwikkeling van de exportgroep BioEnergy. Die nieuwe rol is overeengekomen met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en brancheorganisatie FME. 

Bij de BioEnergy exportgroep zijn 30 Nederlandse bedrijven met exportambities aangesloten. RVO en FME ondersteunen die bedrijven in hun exportplannen. Platform Bio-Economie is daarbij het eerste aanspreekpunt voor de Nederlandse bedrijven. Bio-Economie zal het contact onderhouden met de exportgroepleden, informatie delen met de groep en organiseert een jaarlijkse exportgroep meeting.

“Meer internationale kansen”

Martijn Sinke is uitvoerend directeur van het Platform Bio-Economie. Hij is blij met deze ontwikkeling. Sinke: “Internationalisering is een belangrijk element in de toekomstige koers van Platform Bio-Economie. De Nederlandse bio-economie is Internationaal toonaangevend  Door onze kennis en ervaring te ‘exporteren’, kunnen we niet alleen kansen creëren voor Nederlandse bedrijven maar ook de ontwikkeling van de bio-economie sector wereldwijd versnellen. Zo leveren we een belangrijke bijdrage aan thema’s als klimaatverandering en energiezekerheid.  De samenwerking met RVO binnen het bestaande ICEP-programma geeft ons de mogelijkheid nog meer Internationale kansen te creëren voor Nederlandse ondernemers binnen de bio-economie sector.”

Onafhankelijk samenwerkingsverband

Platform Bio-Economie is een onafhankelijk samenwerkingsverband van bedrijven en organisaties die direct en indirect betrokken zijn bij de productie, logistiek, conversie en verwerking van biogrondstoffen in de bio-economie sector. PBE legt zowel nationaal als internationaal de verbinding tussen bedrijfsleven, kennisinstituten en overheden om de ontwikkeling van de inzet van biogrondstoffen in Nederland te versnellen.

Meer weten?

  • Bent u geïnteresseerd? Sluit u gratis en vrijblijvend aan bij de exportgroep. De volgende digitale meeting is op 4 oktober om 13:00 uur. Neem hiervoor contact op met martijn@platformbioeconomie.nl