Je bent hier:

Sluiting duizenden ondernemingen dreigt door stikstof-oekaze

biomass

Vier biomassacentrales in Overijssel hangt sluiting boven het hoofd, en hetzelfde gevaar dreigt voor ruim drieduizend veehouderijen en andere ondernemingen. Daarmee dreigt de juridische stikstofcrisis uit te draaien op een nachtmerrie voor talloze ondernemers.

De provincie Overijssel stelt dat ze geen andere keuze heeft en door de rechter wordt gedwongen om handhavend op te treden. De vier biomassacentrales stoten wel stikstof uit, maar beschikken niet over een vergunning voor de Natuurbeschermingswet.

Onder de oude regelgeving hoefde dat ook niet, alleen een melding was voldoende onder de Programmatische Aanpak Stikstof (PAS). Maar sinds de Raad van State een streep zette door dit oude beleid, bevinden zo’n 3600 PAS-melders zich in juridisch niemandsland.

Lees het volledige nieuwsbericht op Telegraaf.nl