Je bent hier:

Ontdek de kansrijke zonne- en bio-energiemarkt in Kroatië en Slovenië

zonneenergie

Bent u als ondernemer of als kennisinstelling actief in de zonne- of bio-energiesector? Dan is dit webinar over de marktkansen in Kroatië en Slovenië interessant voor u. Op 10 februari kunt u zich laten bijpraten over hoe de markt voor zonne-energie en biomassa zich in deze veelbelovende landen ontwikkelt.

RVO heeft kortgeleden de trends en kansen in deze sectoren in kaart laten brengen in een handig rapport. Tijdens het webinar krijgt u hier een brede update over. Ook kunt u vragen stellen aan de uitvoerder van de marktstudie en aan ondernemers met ervaring in de regio.

Lees de samenvatting van het rapport ‘Market analysis on solar and biobased energy for Croatia and Slovenia’ of vraag het volledige rapport aan.

Veel groeiruimte voor duurzame energie
Kroatië en Slovenië bieden veel mogelijkheden voor duurzame energie. De komende jaren zal de EU de verduurzaming van de energiesector stimuleren met financiële middelen. Kroatië en Slovenië investeren daarom tot in 2027 veel in de ontwikkeling en productie van energie uit hernieuwbare bronnen.

Kansen voor Nederlandse bedrijven
In Kroatië en Slovenië zijn bijna geen producenten van geavanceerde zonne-energie en van technologieën op basis van hernieuwbare materialen uit de zee, land- en bosbouw (biobased technologieën). Op deze markten is veel behoefte aan technologie en oplossingen voor:

  • energiecentrales;
  • de productie en het gebruik van biomassa;
  • de opslag van energie.

Als u ervaring heeft met de overgang naar een biobased economie, zijn er ook kansen voor innovatieve oplossingen en bedrijfsmodellen voor groene en biobased energie.

Programma en aanmelden
Meld u hier aan voor dit webinar via Zoom. Dit kan tot uiterlijk 9 februari. Meedoen is gratis en de voertaal is Engels.

Bekijk het programma en lees meer informatie.

RVO organiseert dit webinar in samenwerking met de Nederlandse ambassades in Zagreb en Ljubljana.