Je bent hier:

’Elektriciteitsnetwerk kan groeiende vraag naar stroom niet bijbenen’

electriciteitsdraad

UTRECHT – Maanden of zelfs jaren wachten voordat er stroom is in je nieuwe bedrijfspand, supermarkt, verzorgingstehuis of school. Steeds vaker wordt dit realiteit, nu de vraag naar elektriciteit voor laadpalen, inductiekookplaten en warmtepompen rap toeneemt, maar het uitbreiden van het elektriciteitsnetwerk het tempo niet kan bijbenen.

Rutten, een 1700 zielen tellend dorp in de Noordoostpolder. Vrijdag werd hier officieel de nieuwe ’parel van het dorp’ geopend. De Klavier is dorpshuis, bibliotheek, basisschool, kinderopvang, huisartsenpraktijk, toneelpodium en voetbalvereniging ineen. Deels gebouwd en gefinancierd door vrijwilligers. Sinds de kerstdagen is De Klavier al in gebruik. Zij het met een biodieselgenerator om elektriciteit op te wekken. Want netwerkbedrijf Alliander kon nog geen aansluiting op het stroomnet realiseren.

Lees verder op Telegraaf.nl