Je bent hier:

Kabinet komt met tijdelijke subsidiestop voor biomassa

wood

Er komt een tijdelijke subsidiestop voor biomassa voor lage temperatuurwarmte, zo heeft het demissionaire kabinet woensdag besloten. Uiteindelijk wil het kabinet helemaal van de subsidie voor het stoken van houtige biomassa af.

Vanaf dit najaar komt er geen subsidie meer beschikbaar voor het gebruik van houtige biomassa voor lagetemperatuurwarmte, zoals warmtenetten. Biomassa is daar een tijdelijke brandstof voor, maar is ook omstreden.

Aan de ene kant draagt biomassa namelijk bij aan het halen van de klimaatdoelen en aan de andere kant zeggen deskundigen juist dat biomassa meer kwaad doet dan goed door de luchtvervuiling, uitstoot en ontbossing die het veroorzaakt.

De Kamer heeft het onderwerp controversieel verklaard en daarom kan er, tot er een nieuw kabinet gevormd is, niet gewerkt worden aan een afbouwplan voor de subsidie. Vandaar dat het kabinet nu komt met een tijdelijke subsidiestop. Het nieuwe kabinet zal aan het afbouwplan gaan werken.

Klik hier voor het originele artikel