Je bent hier:

Film over biomassa in de industrie

CapturFiles_4

Er is een film gemaakt over het gebruik van biomassa in de industrie. Biomassa is geschikt voor het opwekken van hoge temperatuur warmte en stoom. In juni organiseerden NVDE, RVO, Platform Bio-energie, en VEMW drie bustours langs voorbeelden van deze techniek. Om toe te werken naar een duurzame economie en om het gebruik van Gronings aardgas terug te dringen, zijn veel bedrijven naarstig op zoek naar alternatieven. Biomassa is een goede mogelijkheid, zo bleek bij de bustours voor medewerkers van voedingsmiddelenbedrijven tot energieleveranciers. Zo ging de tour bijvoorbeeld langs papierfabrikant Parenco in Renkum. Parenco produceert stoom voor de papierproductie met behulp van uit-gerecyclede papierresten en biomassa-reststromen uit de omgeving. Op die manier is de CO2-impact van Parenco lager en heeft het bedrijf een betrouwbaar alternatief voor Gronings gas.