Je bent hier:

Biomassafeiten Themadag 2 maart 2023

2maart 600x300 1

De toekomst van biogrondstoffen in Nederland

Donderdag 2 maart | 12.00 uur – 18.00 uur | Green Chemistry Campus Bergen op Zoom

Donderdag 2 maart is de ‘Green Energy Day’, de dag waarop alle groene energie in Nederland is verbruikt. We kunnen nu al twee maanden volledig op groene energie draaien wat grotendeels komt door de inzet van biomassa.

Wij willen op deze dag echter verder kijken, naast de energietransitie zal de grondstoffentransitie in de toekomst een grote rol gaan spelen.  Hoe gaan we de Nederlandse economie vergroenen, hoe gaan we van fossiele CO2 naar biogene CO2 en wat is de rol van biogrondstoffen hierbij. Tijdens deze themadag willen we de inzet van biogrondstoffen in een breed perspectief bekijken en met elkaar in gesprek gaan over de mogelijkheden & uitdagingen.

De middag zal in het teken staan van de huidige & toekomstige beschikbaarheid van biogrondstoffen en de verschillende toepassingen in o.a. energie, brandstoffen, chemie en materialen.