Je bent hier:

NVDE: “75 procent duurzame elektriciteit binnen tien jaar is haalbaar”

winmolens

14 procent duurzame energie in 2020; zo luidt het oordeel van de Raad van State. Die doelstelling lijkt nu al niet meer binnen bereik. Sterker nog, Nederland bungelt in Europa onderaan als het gaat om duurzame energie. Hoe kunnen we de energietransitie versnellen? Wij vroegen het Olof van der Gaag, directeur van de Nederlandse Vereniging voor Duurzame Energie (NVDE).

De NVDE wil 100 procent duurzame energie binnen één generatie. De organisatie behartigt de belangen van ondernemers in duurzame energie. “Er zijn veel verschillende oplossingen om de energietransitie te realiseren. Wij denken dat we al die oplossingen tegelijkertijd nodig hebben”, zegt Van der Gaag. De grote vraag is: wat moet Nederland  doen om de energiedoelstellingen te bereiken?

Wat is de rol van de NVDE in de energietransitie?

“Samen met onze leden proberen wij tot standpunten en strategieën te komen om binnen één generatie naar 100 procent duurzame energie te gaan. We komen bijvoorbeeld regelmatig bij de overheid over de vloer, want de politiek heeft veel invloed op het tempo van de energietransitie. We waren betrokken bij de vorming van het Energieakkoord van 2013, de voorloper van het Klimaatakkoord. En we hebben een grote bijdrage geleverd aan het Klimaatakkoord zelf, onder andere door aan de klimaattafels elektriciteit, mobiliteit en gebouwde omgeving mee te doen.”

Lees hier het hele bericht