Je bent hier:

Inzet biomassa voor energie en de circulaire economie

20a84a_51c1e9f2802a4a5b93c67cef51e53f70mv2_d_1600_1200_s_2

Platform Bio-Energie (PBE) en Federatie Bio-Economie Nederland (FBN) gaan samenwerken ten aanzien van de inzet van hernieuwbare biomassa. Beide organisaties zetten zich in voor verbreding van de toepassing van biomassa in de circulaire bio-economie. De samenwerking omvat het versterken van de synergie op het gebied van inzichten in en communicatie rond bio-energie en bio-materialen en de inzet van biomassa als hernieuwbare grondstof voor beide toepassingen en voor andere toepassingen (zoals voedsel en veevoeder). Ook zal gewerkt worden aan informatie- en gegevensuitwisseling tussen beide organisatie en het formuleren van een gedeelde ambitie voor de ontwikkeling van de bio-economie. Een gezamenlijk position paper op de inzet van biomassa grondstoffen voor bio-energie en bio-economie vindt u hier.