Je bent hier:

Succesvolle netwerkbijeenkomsten

16

In de afgelopen 2 maanden hebben we met ons platform twee mooie bijeenkomsten mogen organiseren.

Op 30 juni was onze eerste fysieke bijeenkomst sinds lange tijd. De bijeenkomst werd gehouden op de Amer Centrale van RWE te Geertruidenberg. Zo’n 60 deelnemers vanuit de sector zagen hoe het allereerste exemplaar van de jaarlijkse biomassa rapportage over 2021 werd overhandigd door onze voorzitter, Jos Keurentje, aan Julie Fraiture van EZK. Laatstgenoemde nam deze rapportage in ontvangst namens onze opdrachtgever, het ministerie van I&W. Daarnaast waren er interessante sprekers vanuit BioEnergy Europe, RWE en Argus Media die ons op de hoogte brachten over relevante thema’s als de handelsmarkt (chips & pellets), de REDII, de lopende RED III discussies en innovatieve projecten zoals torrefactie en gasification.

5 Oktober was de 2e bijeenkomst. Dit keer in samenwerking met het RBCN en bij Eneco World te Rotterdam. Ook hier hadden we weer een aantal interessante sprekers bereid gevonden in te gaan op relevante onderwerpen. Leendert Tamboer van Twence vertelde over hun gerealiseerde successen en plannen voor de toekomst, Paul Hendrix ging in op de rol van biomassa binnen de strategie van Eneco, we hoorden van Remco op het Veld hoe het havenbedrijf Rotterdam naar de energie- en grondstoffentransitie kijkt en we kregen een meer filosofische kijk op systeemverandering en wat daar voor nodig is van Bart Wesselink van de NVDE. Met zo’n 75 deelnemers was dit de best bezochte bijeenkomst en het netwerken ging dan ook nog lang door.

In 2023 zullen we wederom verschillende bijeenkomsten organiseren, mogelijk ook weer in samenwerking met het RBCN. De eerste bijeenkomst staat voor 15 maart, zet deze vast in uw agenda!

Een uitgebreidere terugblik op deze bijeenkomsten en de presentaties kunnen donateurs vinden via onderstaande links.
5 oktober 2022
30 juni 2022

Ook donateur worden? Wij verwelkomen u heel graag. U kunt uw interesse kenbaar maken door te mailen naar: secretariaat@platformbioeconomie.nl waarna wij direct met u contact op zullen nemen.