Je bent hier:

Daniel Goedhuis volgt Ronald Zwart als Bestuurslid op

pbe_afbeelding 1

Per 1 september 2020 is Ronald Zwart teruggetreden.
Wij zijn Ronald veel dank verschuldigd met betrekking tot de verdere doorontwikkeling van PBE.

Daniel Goedhuis van BECC Cuijk volgt Ronald als Bestuurslid op. Hiermee is het MKB nog beter vertegenwoordigd in het bestuur.

Daniel is inmiddels meer dan 25 jaar actief in de Nederlandse energiesector. Na zijn studie Technische Natuurkunde in Delft is Daniel begonnen bij Energie Zuid Nederland om aan de slag te gaan met de destijds op handen zijnde liberalisering. Na enkele jaren volgde een overstap naar corporate strategy en development bij PNEM/MEGA. In 1999 maakte Daniel een uitstap naar M&A bij Kempen en Co en heeft daar onder andere de fusie van Eneco met 7 kleinere energiebedrijven begeleidt. Hierna volgde een korte tussenstap bij Reliant Energy in Amsterdam, waarna Daniel in 2002 overstapte naar Essent.

Bij Essent was Daniel lange tijd verantwoordelijk voor project ontwikkeling met diverse gerealiseerde grootschalige investeringsprojecten als wapenfeiten (ombouw Claus C, gasopslag Epe, Moerdijk 2). Met zijn M&A achtergrond heeft Daniel in 2008/2009 de verkoop van Essent aan RWE begeleidt. In 2009/2010 volgde een tussenjaar om met het gezin een zeiltocht naar het Caribisch gebied te ondernemen.

Na terugkomst bij RWE/Essent werd Daniel gevraagd om het warmtebedrijf te reorganiseren. In 2012 is hij als zelfstandige gestart met diverse opdrachten bij o.a. Enexis en Delta, waarna vanaf 2014 een samenwerking ontstond met 4 partners om de overname van de biomassacentrale Cuijk van RWE  voor te bereiden. In juni 2015 kwam deze overname tot stand en vanaf dat moment functioneert Daniel als algemeen directeur en mede-eigenaar van BECC, de eigenaar van de installatie in Cuijk. De installatie is uit de mottenballen gehaald, nieuwe brandstofstromen worden ingezet en een stoomnet is ontwikkeld en gebouwd. Parallel was Daniel tussen begin 2016 en eind 2019 betrokken als programmamanager van Smart Delta Resources. In dit samenwerkingsverband van de zware industrie in Zeeland en Vlaanderen was Daniel verantwoordelijk voor het programma om de industrie te ondersteunen met de gezamenlijke stappen om CO2 reductie te realiseren.